This site uses KeywordLuv

17-06-2009 |  


KeywordLuv blogDe fleste kender måske det famøse plugin til wordpress, ”KeywordLuv”.  Eller dem der har lidt med søgemaskineoptimering at gøre, kender det garanteret.

 
 

KeywordLuv

Til dem der ikke ved hvad det er, så er KeywordLuv et plugin til WordPress der tilbyder besøgende, at få en lille belønning for en kommentar. Belønningen er i al sin enkelthed et backlink med en valgfri ankertekst/keyword. Det vil sige at man kan lægge en kommentar på en blog, og få præcist det backlink man gerne vil have. 

Tendensen på flere blogs er, at folk vælger at kalde sig selv f.eks ”Online marketing” i stedet for deres rigtige navn, udelukkende for at få et link til deres eget site med ankerteksten ”Online marketing”.
I mine øjne, er det hamrende irriterende, at skrive til folk med den slags navne. Det kan man som blog-ejer komme uden om, ved at bruge keywordluv.
Når plugin’et benyttes, vil personer der kommenterer f.eks hedde ”Peter@online marketing”.
Online marketing er det valgfrie keyword som "Peter" har valgt at bruge, og det bliver således linkets ankertekst i stedet for selve navnet, peter.

Det er der selvsagt mange der misbruger. KeywordLuv-blogs er som regel mudret til i standard kommentarer som, ”Nice article, bookmarked!”, ”You make som good points – keep it up!” osv osv. Altså kommentarer der kan skrives uden at man har læst én eneste linje i artiklen.
Det er selvfølgelig små-griske SEO’ere og andet godtfolk der er på spil, men jeg skal ikke spille hellig. Jeg har da selv smidt et par snese ”halv-uetiske” kommentarer i den retning da jeg startede med at lege med SEO.
Et godt lille trick jeg brugte i mine dage som ny i det ædle SEO-fag, var at lave en google søgning på ”This site uses keywordluv” +Mit keyword. På den måde kan man finde de blogs der har keywordluv enabled og omhandler det emne man forsøger at optimere til. Så er det ellers bare at få fyret nogle autogenerede comments af sted, og se ens backlink-count stige. Det er en ret nem måde at linkbuilde på, og få lidt juice fra en emnerelateret hjemmeside på.
I dag er min erfaring dog, at værdien af linksene er ret lav – Måske netop fordi blogs der benytter plugin’et er mudret til i udgående links, og derfor mister en del troværdighed. I don’t know… Let me know.
I øvrigt bliver det hurtigt en små-triviel affære.

Hjemmestrikket keywordluv system

Bloggen her har fået en mindre overhaling de seneste par dage(Altså når Unoeuro ikke volder problemer). Der er tilføjet diverse ting, tweaket og optimeret hist og pist.

Da jeg var færdig med alt ”det kedelige”, besluttede jeg mig for at lege lidt med bloggen. Det blev til en ny feature der – i nogle tilfælde – kan give Jer der kommenterer samme belønning som keywordLuv tilbyder. Dog i et omfang så ikke alle artikler er enabled.

I mit upcoming CMS(som bloggen her kører på i ver. 0,something low) er blogmodulet blevet udvidet med en funktionalitet der kan gøre artikler til ”keyword-kommentar”-artikler. Det betyder at man kan bestemme om kommentarerne til en artikel, skal tilbyde et backlink med valgfrit keyword.

Se kommentar-feltet nedenfor. På denne artikel er keyword-kommentarer tilføjet, og der er en ekstra textbox til keyword.

Eksperiment

Med forhåbning om, at artiklen her på sigt vil komme til at ligge fornuftigt i Google, er dette indlæg også et forsøg på et lille eksperiment… Eller nærmere - jeg er bare nysgerrighed for at se, hvor mange der finder denne artikel fra en søgemaskine i et desperat forsøg på at opnå lidt easy SEO.
Jeg kunne forestille mig, at artiklen vil få en bounce rate på et grufuldt niveau og med et flertal af udenlandske besøg. Det bliver spændende at se lidt statistik. Hvis altså artiklen kommer til at ranke pænt ;-)
 

#1
18-06-2009
Michael Kjeldsen
Michael Kjeldsen fra Online marketing skrev:

Jamen så skal jeg gerne være den første til at teste det for dig ;-)

Og så, for lige at tilføje noget indhold til indlægget også:
Idéen med keywordluv er ikke dårlig, og jeg overvejer også selv at smide det på et par af mine blogs. Men det er en nørde-funktion, og derfor er jeg lidt påpasselig med at præsentere "almindelige" brugere for den, da den måske bare vil ende med at være mere forvirrende en gavnende.

Er der nogen, der har praktisk erfaring med at eksponere funktionen for et meget u-nørdet publikum?#2
18-06-2009
Kasper Lau
Kasper Lau fra SEO skrev:

Hej Michael
Ja, du har ret i, at keywordluv til WordPress er lidt en nørde-funktion. For den uerfarne bruger, er det nok ikke specielt indlysende, at man skrive f.eks kasper@seo i navne-feltet.

På den anden side, så er det jo valgfrit om man vil benytte funktionaliteten, så den skader sikkert ikke usabilitien.#3
19-06-2009
Michael Kjeldsen
Michael Kjeldsen fra Mojito skrev:

Det er jo så lidt en afvejning - jeg vil klart overveje det til mine nørdeblogs, men på de mere mainstream (fx Bartendermagasinet.dk) vil jeg nok være lidt tilbageholdende for nuværende... :-)#4
19-06-2009
Potter
Potter fra online markedsføring skrev:

Har selv follow på mine kommentarer på egen blog. Det giver noget støj, men ikke for meget til at jeg tager den af.

Jeg mener, at den dialog der kommer på forskellige indlæg på en weblog, er en vigtig del af internettet - og har værdi- Derfro.

Jeg fandt dit indlæg ved at du lige er blevet en Follower på Twitter.

Spændende hvad der kommer til at ske.

Venligst
Potter#5
20-06-2009
Roland
Roland fra Tandpasta skrev:

Det skal man nok kunne få lidt sjov ud af - folk kommer til at komme fra de mærkeligste ting fremover..

... eller, jeg mener, mere korrekt (helt ærligt, de kommentarer har vi alle sammen set!):

"Meget interessant ting du der skriver om - hvis du er interesseret i [blank] så skulle du også lige tjekke min hjemmeside!"

Hvis systemet hjælper til at undgå den slags kommentarer, kunne det da godt være at man skulle overveje det. (vores webmaster ville nok hade os for det, men hva' fa'en).#6
20-06-2009
Kasper
Kasper skrev:

@Potter - Helt sikkert.
Diskussionerne og dialogen på en blog er en vital del. Dofollow kan i nogle tilfælde skabe et mere livligt "forum", og det kan jo netop være rart... Men som du selv siger, så skal selvfølgelig man passe på pga støjen.#7
20-06-2009
Martin Hegelund
Martin Hegelund fra Webbureau skrev:

Smart!

Må indrømme at jeg ikke er stødt på KeywordLuv før, men det er faktisk pisse smart - især på blogs, der omhandler SEO, online markedsføring osv. Jeg tror ikke at jeg ville bruge det på andre typer blogs, da det - trods alt - er folk med SEO-viden, der ville gå op i at få en god ankertekst. Problemet er bare, at indenfor denne branche er der jo kamp om at ranke på de samme ord, hvorfor alle vil skrive det samme keyword. Desuden ville jeg ikke linke ud med en ankertekst, som jeg selv forsøger at ranke på. Men hvis man kan leve med det, er det da halt fint. :)#8
20-06-2009
Martin Hegelund
Martin Hegelund fra Lidt mere webbureau skrev:

P.S. Se da lige at få gjort opmærksom på dit RSS-feed! ;)#9
20-06-2009
Kasper
Kasper skrev:

Hey Martin - Af samme grund har jeg også lavet det sådan, at jeg selv kan bestemme hvilke artikler der er keyword-enabled. Som du siger er det jo ikke specielt ophidsende for ens eget SEO-arbejde, at man konstant linker ud med sine egne keywords :)

PS : Der er vidst stadig en liiille fejl eller 2 i RSS-feed'et på nuværende tidspunkt. Derfor ligger det ikke tilgængeligt, men tak :D#10
22-06-2009
Paw Hellegaard
Paw Hellegaard fra Søgeoptimering skrev:

Fint skal det være, links med ankertekst+dofollow = lovely as hell!

Btw. Super spændene tiltag, jeg vil overveje at smide keywordluv på et par af mine splogs ;-)#11
04-07-2009
Ejvind
Ejvind fra Latterkursus skrev:

Jeg er lige stødt på Keywordluv i udlandet, og søgte efter en forekomst i Danmark - du kom op på førstepladsen i Google, så nu har du positioneret dig som den mest relevante side for den term i Danmark - sejt :-)

Det giver absolut mening for mig at benytte denne metode, da folk jo ellers bruger andre metoder for at få et "ordentligt" backlink. Mange i SEO eller online marketing ved jo hvad Google vil have, og vil gøre hvad som helst for at levere varen. Det her er en metode til at gøre det white hat.#12
26-07-2009
Martin
Martin fra DVD Film skrev:

Beundringsværdigt tiltag! Det er jo efterhånden umuligt at køre en dofollow blog uden folk prøver at udnytte det med anker tekster som navn.

Men jeg tror Michael har ret i at det kan være problematisk at indføre overfor et ikke nørdet publikum - bare det at der er et ekstra felt som brugeren ikke nødvendigvis lige ved hvad er kan sikkert afskrække nogen fra at kommentere. En løsning kunne være at når man skrev en url fremkom muligheden for at indtaste et keyword#13
04-09-2009
Brian
Brian skrev:

Jeg synes det er en fantastisk måde at gøre tingene på og har selv inført keywordLuv på min Blog.#14
02-10-2009
Thomas
Thomas fra Latterkonsulent skrev:

Det er da et cool tiltag, og overvejer at få det på min egen blog. Men giver det mange spam kommentarer?#15
03-10-2009
Kasper Lau
Kasper Lau skrev:

Hej Thomas,
Generelt er bloggen her ikke udsat for spam. Det skyldes nok, at den er hjemmestrikket... Men det er vist ikke helt tilfældigt, at netop denne post har mere end gennemsnitligt antal comments. ;)#16
25-10-2009
Marcus
Marcus fra hunde skrev:

På flere udenlandske blogs med KeywordLuv har jeg bemærket, at webmasteren indsætter nogle flere regler for brugen af bloggen for at undgå alt for mange "nice page"-kommentarer. Fx kan man kræve x antal ord + relevans.#17
18-03-2010
Nicolas
Nicolas fra online streetwear skrev:

Selv om man har en keywordluv på sin blog, kan man vel stadig slette kommentarer, der minder alt for meget om spam.... Det må da være rimelig nemt at gennemskue om folk har læst artiklen eller ej......
L4U Media v. Kasper Lau  |  Søgemaskineoptimering og Webdesign  |  8000 Aarhus C  |  Tlf: 22 12 32 20  |  SEO blog  |  sitemap  |  kontakt